Köszöntő

Tisztelt Hallgatók, Kedves Vendégeink!

Sok szeretettel köszöntöm Önöket a Debreceni Egyetem Hallgatói Kapcsolatok és Szolgáltatások Központja Egyetemi Kollégiumi Igazgatóságának megújult honlapján! Az új oldal elkészítésével az volt az Igazgatóság célja, hogy az internetes megjelenés is hűen reprezentálja azt az igényességet, amellyel a kollégiumok kezelését végezzük.

Az integrált Debreceni Egyetemen működő Kollégiumi Igazgatóság jelenlegi formájában 2014-ben jött létre, amikor a korábban centrumonként szervezett kollégiumi igazgatási és üzemeltetési egységeket összevonta a Debreceni Egyetem Szenátusa. Az új szervezeti rendszer kialakításával még hangsúlyosabban ki kívántuk fejezni, hogy a Debreceni Egyetem valamennyi kollégista hallgatója egyforma szolgáltatási minőségre jogosult. A Kollégiumi Igazgatóság jelenleg 22 fő munkavállaló közreműködésével, külső partnerek bevonásával szolgálja összesen 4983 hallgató mindennapi életéhez fűződő igényeit. Mottónk szerint az otthonuktól távol tanuló hallgatók kollégiumainkban otthonra lelnek, családias környezetben, jó hangulatban tanulhatnak és vehetnek részt az egyetemi, kollégiumi élet mindennapjaiban.

A Debreceni Egyetem különböző szolgáltatási színvonalat nyújtó kollégiumokkal áll a hallgatók rendelkezésére. A kollégiumi térítési díjak teljes mértékben tükrözik az egyes kollégiumok komfortfokozatát: legolcsóbb kollégiumaink segítségével a felsőfokú tanulmányok minden hallgató számára elérhetővé válnak, míg a legmagasabb komfortfokozatú, egyágyas, légkondicionált kollégiumi szobáink az önálló lakások kényelmi szintjét is elérhetővé teszik megfizethető áron. Közös azonban minden kollégiumunkban, hogy tiszta, rendezett és felújított környezetben várják a hallgatókat. Minden kollégiumban minden férőhelyhez tartozik internetelérés, szobánként vagy kisebb közösségenként pedig saját fürdőszoba, főzési, hűtési és mosási lehetőség áll a lakók rendelkezésére. A kollégiumi szobáink egy része légkondicionált, akadálymentesített. A nyaranta szállodaként vagy hostelként is üzemeltetett intézmények mindegyike kitűnő fekvéssel, szép természeti vagy harmonikus épített környezetben, jó tömegközlekedési kapcsolódási pontokkal várja lakóit. A kollégiumok jelentős hányada kampuszon lévő kollégium, vagyis az oktatási épületek közvetlen szomszédságában biztosít lakóhelyet a hallgatók számára. A kollégiumaink kiegészítő szolgáltatásai is igen változatosak: egy részükben bolt, edzőterem, büfé vagy étterem is kialakításra került, emellett pezsgő kulturális és közösségi élettel várjuk a Debreceni Egyetem valamennyi hallgatóját.

A nyári időszakban a kollégiumaink nyilvános szállóként is működnek. Ebben az időszakban – remek elhelyezkedésüknek és kényelmüknek köszönhetően – előszeretettel választják őket turisták is alkalmi szálláshelyként. A belföldi és külföldi turistákat, illetve a magyar és külföldi hallgatókat idegen nyelveken is jól beszélő munkatársak segítik.

Remélem, hogy a Debreceni Egyetem kollégiumai az Önök tetszését is elnyerik és emlékezetes, szép időt töltenek majd valamelyik szállónkban! Ennek érdekében jómagam és a Kollégiumi Igazgatóság minden munkatársa örömmel áll rendelkezésükre!

 

Tisztelettel:

Dr. Csiszár Imre

DE HKSZK EKI igazgató