Rendkívüli egyszeri szociális ösztöndíj

 

Egyszeri (rendkívüli) szociális ösztöndíj

 

A Debreceni Egyetemen egyszeri (rendkívüli) szociális ösztöndíjat bármely hallgató igényelheti olyan rendkívüli esemény bekövetkezése esetén, mint például a házasságkötés, a gyermekszületés, a haláleset, vagy a szociális helyzet váratlan romlása.

A pályázat benyújtásának indoklását egyértelműen fel kell tüntetni az űrlapon és azt a megfelelő dokumentum benyújtásával igazolni is kell. Házasságkötés esetén a házassági anyakönyvi kivonat másolatát, gyermekszületés esetén a születési anyakönyvi kivonat másolatát, valamely eltartó halála esetén pedig a halotti anyakönyvi kivonat másolatát kérjük mellékelni a kinyomtatott, kitöltött és saját kezűleg aláírt űrlap mellé. A szociális helyzet váratlan romlására történő hivatkozás során pedig olyan dokumentum(ok) benyújtására van szükség, amely(ek) egyértelműen alátámasztják a kérelem indokát.

 

A kérelem benyújtható:

Személyesen

  • A Kari Hallgatói Juttatási Bizottsághoz (KHJB), amely eljuttatja azt a Kollégiumi Felvételi és Szociális Bizottság (KFSZB) részére
  • a Szociális Irodához (Kossuth Lajos III. Kollégium, fszt. 3018-as iroda) ügyfélfogadási időben. Hétfő-Csütörtök: 9.00 – 15.00 óra és Péntek: 9.00 – 13.00 óra

Postai úton az alábbi címre:

4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Kossuth Lajos III-as Kollégium, 3018-as iroda.

A borítékra kérjük írják rá: „Egyszeri szociális ösztöndíj”

 

A pályázatoknak benyújtási határideje nincs, a beérkező kérelmeket folyamatosan bírálja el a Kollégiumi Felvételi és Szociális Bizottság elnöke. Az eredményről minden pályázó e-mailben határozatot kap. Pozitív elbírálás esetén a folyósításra a döntésről szóló határozat kézhezvételét követő ösztöndíjutalás alkalmával kerül sor.

A folyósítás feltétele minden esetben a juttatásképesség. Az egyszeri (rendkívüli) szociális ösztöndíj esetében ugyanazok az adatvédelmi irányelvek érvényesek, mint a rendszeres szociális ösztöndíj, vagy a kollégiumi felvételi eljárás tekintetében. Bővebb információ ezen az oldalon, az Adatvédelmi Tájékoztató menüpontban olvasható.

 

DE Kollégiumi Felvételi és Szociális Bizottság